Facebook
LinkedIn
Instagram

Oululainen ICT- ja maksuliikenneosaaja

Mitä tapahtuu kun nettiyhteys ei toimi?
23 helmi, 2017. 0 kommenttia. . Kirjoittanut: Antti Autio

Kävipä niin, että eräänä päivänä päätin siirtyä painetun Kalevan lukemisesta sen sähköiseen versioon. Keskeisimmät syyt tähän olivat paperijätteen vähentäminen kotitaloudessamme sekä helppous ja ajan säästö. Ruokapöytäänkin mahdutaan paremmin, kun lehtiversio ei ole tilaa viemässä. Tabletti mahtuu pieneen tilaan. Vaikka postipaten hommat tässä hieman vähenevätkin ja aamuinen kelin fiilistely kierros postilaatikolla on jäänyt väliin, on muutos nyt kolmen viikon kokemuksella tuntunut hyvältä. Paitsi että.

Tänä aamua herätys 6.45, puurot pöytään jälkikasvulle, kahvit keittimeen ja oma superfood aamupala pöytään(=ruisleipä ja sinistä lenkkiä). Kirkasvalo päälle, tabletti vakiopaikalleen ja istahtaminen asemiin. Sitten sovellus auki ja aamun hetki voi alkaa. Mutta. Mitään ei tapahdu! Ruutu menee mustaksi ja pieni pallo pyörii merkiksi siitä, että jotakin yritetään tehdä. Syykin selviää nopeasti, taloutemme kiinteä nettiyhteys ei toimi. Modeemin uudelleen käynnistys ei auta asiaan. Se siitä hetkestä. Ei onnistu lukeminen. Onnekseni hyllystä löytyy mobiilireititin, jolla yhteyden saa toimimaan langattomasti matkapuhelinverkon välityksellä. Vartin säätämisen jälkeen homma on hanskassa, vaikka kiire tulikin ja hetki jäi unelmaksi tällä kertaa.

Tästä siirrymme sujuvasti yritysmaailmaan. Mikä on nettiyhteyden merkitys sinun yrityksesi liiketoimintaan? Palvelut keskittyvät ja verkottuvat kiihtyvällä vauhdilla. Käytännössä voit jo olla tilanteessa, että kaikki yrityksesi tieto ja sen käsittely tapahtuu verkossa. Kuvitellaan yritykseksi tilitoimisto. Useimmat kirjanpito-ohjelmat toimivat tätä nykyä verkossa eli nykytermein pilvessä. Mitä tapahtuu kun aamuinen Kaleva efekti tapahtuu kymmenen kirjanpitäjää työllistävässä tilitoimistossa? Asettelet tottuneesti kahvikupin työpöydän viereen ja alat hommiin. Paitsi että et alakaan. Noh, ainahan sitä voi pelata porukalla pasianssia. Tai kiillottaa työpöytää. Ei hullumpia hommia nuokaan.

Mielestäni parempi keino on panostaa nettiyhteyden laatuun ja sen varmistukseen. Yhteyden automaattinen valvonta mahdollistaa sen, että ongelmaan reagoidaan parhaimmillaan niin, etteivät käyttäjät huomaa vikaa ollenkaan. Hyvällä palvelutaso sopimuksella varmistat viankorjaustoimenpiteiden nopean aloittamisen jos linja mykistyy. Yhteyden nopeus ja sen toteuttamiseen käytetyt laitteet sekä tekniikka vaikuttavat suoraan työn sujuvuuteen ja työnteon fiilikseen. Jokainen meistä varmaan tietää sen tunteen kun painat hiiren nappia ja mitään ei tapahdu.. varsinkin niinä hektisimpinä päivinä.

Yhteenvetona. Panostamalla yrityksesi nettiyhteyteen ja laadukkaaseen laitteistoon vaikutat samalla merkittävästi työviihtyvyyteen ja sen tuottavuuteen. Mielestäni työhyvinvointi on asia johon on syytä panostaa ja askeleen eteenpäin pääset toimivilla yhteyksillä.

Kaipaatko apua yhteyksiin? Paappa pirauttaen niin jutellaan asiasta ja tilanteestasi lisää.

campaign-bubble

TEKANTTI SUOSITTELEE

Tämän hetken ajankohtaiset tarjoukset. Kaikki hinnat ALV 0%.
Kerromme mielellämme lisää.

Samsung Galaxy tabletti A 10.1 LTE

Hinta: 225€ | 9,40€/kk

SKJ:n kassa-ja verkkokauppajärjestelmät

Hinta: Kysy tarjous!

Verifone maksupäätteet

Hinta: Alkaen 24,90€/kk

UUTUUS! Huawei P Smart 2019 älypuhelin

Hinta: 200,40€ | 8,35€/kk

UUTUUS! Samsung Galaxy A7

Hinta: 281,00€ | 11,71€/kk